Drie goede redenen om naar de QRM World Conference 2018 te gaan

Door Pascal Pollet, Conference Chair – 4 juni 2018

Het is duidelijk hoogconjunctuur in de industrie. Het grootste probleem is nu niet langer kosten drukken, maar de toestroom aan orders op tijd geleverd krijgen. Quick Response Manufacturing (QRM) is een groeistrategie voor bedrijven die zich willen onderscheiden met korte doorlooptijden. De QRM World Conference in Eindhoven (19-21 juni) is een unieke gelegenheid om hier alles over te leren. We lijsten graag even drie redenen op waarom je net nu moet inzetten op QRM en naar de QRM World Conference te gaan.

Reden 1: Je hebt het nu te druk

De economische hausse creëert niet alleen meer werk op de werkvloer, maar ook de indirecte activiteiten zoals de planning en het management moeten nu een tandje bijsteken. 

Met QRM daalt de druk op de indirecte activiteiten en het management. Doordat de medewerkers in QRM-cellen werken en over meer autonomie beschikken, lopen de processen niet alleen vlotter, maar moeten ze ook minder beroep doen op het management. Hierdoor verdwijnt een groot deel van de drukte, de stress en de frustraties.

Reden 2: Jouw doorlooptijden lopen op

De bezettingsgraad van het machinepark loopt weer op, en als gevolg hiervan stijgen de doorlooptijden erg sterk. Nochtans zijn er in veel bedrijven nog steeds veel mogelijkheden om ook in drukke tijden de doorlooptijden te doen dalen. Zo is het vormen van cellen op kantoor en in de productie een krachtig middel om ook in drukke tijden de doorlooptijd te doen dalen.

Reden 3: Je overweegt om in te zetten op “Industrie 4.0” of “digitalisering”

Industrie 4.0 en digitalisering zijn de moderne toverwoorden in de industrie. Digitalisatie is een krachtig middel om vooruitgang te boeken, maar de nadelen mogen niet vergeten worden. Digitalisatie vergt een stevige investering en kent zeer hoge instandhoudingskosten. Zo zijn de onderhoudskosten (ca. 15-20%) van software - opgebouwd uit onverslijtbare bits - ongeveer vier maal zo hoog als van productiemachines die echt verslijten. Vooraleer je kan digitaliseren dien je daarom eerst de processen en de organisatie zo eenvoudig als mogelijk in te richten. Wellicht verdwijnt daardoor al een deel van de noden om te digitaliseren. Het digitaliseren van slecht ingerichte processen leidt alleen maar tot hogere kosten, zonder tastbare voordelen. Quick Response Manufacturing biedt de praktische handvaten om high-mix, low-volume bedrijven beter in te richten.


Lees hier meer over wat je dit jaar kunt verwachten op de conferentie: QRM World Conference - Eindhoven 2018